Takto kuracie prsia pripravuje málokto – Rýchly a chutný recept, ktorý robím dlhé roky

- Advertisement -

Kuracie prsia v pikantnej karí omáčke sa na jednej panvici uvaria za 35 minút. Sú krehké, ľahké, lahodné, chutné a môže sa podávať s akoukoľvek prílohou, aj keď sa obvykle je s ryžou. 

Môžete použiť kuracie prsia aj kuracie stehná. Ak nemáte sladkú smotanu (v pôvodnom recepte je použité kokosové mlieko), trúfnite si ju nahradiť kyslou smotanou (aby nebola príliš kyslá) v kombinácii s trochou vody.

Čo budeme potrebovať:

  • 700 g kuracích pŕs (jedno kuracie prsník)
  • 250 g sladké papriky (jedna velká paprika)
  • 10 g cesnaku (2 strúčiky)
  • 250 g cibule (3 stredná cibuľa)
  • 30 ml rafinovaného slnečnicového oleja (2 polievkové lyžice)
  • 480 ml smotany na varenie 20%
  • soľ, mleté ​​čierne korenie – podľa chuti
  • 1 lyžica zmesi karí korenia (alebo podľa chuti)

Ako budeme postupovať:

1. Nakrájajte cibuľu na tenké polmesiačiky.

2. Cesnak rozdrvte.

- Advertisement -

3. Do rozohriatej panvice nalejte olej. Pridajte prelisovaný cesnak a za stáleho miešania smažte jednu minútu.

4. Do panvice pridajte cibuľu. Za častého miešania smažte cesnak 5 minút, kým nezačne hnednúť, na miernom ohni.

5. Kuracie prsia nakrájajte na kúsky (ľahko zmrazené mäso sa lepšie krája).

6. Do panvice pridajte mäso a rozprestrite ho po povrchu cibule. Nechajte ju trochu prehriať, nemiešajte.

- Advertisement -

7. Potom vmiešajte mäso, cibuľu a cesnak. Vymažte 10 minút na miernom ohni. Podľa chuti osoľte a okoreňte mletým čiernym korením.

8. Očistite sladkú papriku od stopky, semien a rebier. Nakrájajte ich na kúsky veľkosti kúskov mäsa. Pridajte ju na panvicu a za pravidelného miešania všetko 5 minút varte.

9. Zmiešajte zmes karí korenia s časťou sladkej smotany. Pridajte ju do panvice a potom prilejte zvyšnú smotanu. Miešajte.

10. V prípade potreby môžete omáčku zriediť horúcou vodou, aby mala požadovanú konzistenciu.

- Advertisement -

11. Mäso dusíme v omáčke 10 minút prikryté a pravidelne miešame.

12. Kurča v karí omáčke podávajte s ryžou alebo inou prílohou, ktorú máte radi!

zdroj

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články