Kuracie prsia v pikantnej karí omáčke sa na jednej panvici uvaria za 35 minút. Sú krehké, ľahké, lahodné, chutné a môže sa podávať s akoukoľvek prílohou, aj keď sa obvykle je s ryžou.
Môžete použiť kuracie prsia aj kuracie stehná. Ak nemáte sladkú smotanu (v pôvodnom recepte je použité kokosové mlieko), trúfnite si ju nahradiť kyslou smotanou (aby nebola príliš kyslá) v kombinácii s trochou vody.
Čo budeme potrebovať:
- 700 g kuracích pŕs (jedno kuracie prsník)
- 250 g sladké papriky (jedna velká paprika)
- 10 g cesnaku (2 strúčiky)
- 250 g cibule (3 stredná cibuľa)
- 30 ml rafinovaného slnečnicového oleja (2 polievkové lyžice)
- 480 ml smotany na varenie 20%
- soľ, mleté čierne korenie – podľa chuti
- 1 lyžica zmesi karí korenia (alebo podľa chuti)
Ako budeme postupovať:
1. Nakrájajte cibuľu na tenké polmesiačiky.
2. Cesnak rozdrvte.
3. Do rozohriatej panvice nalejte olej. Pridajte prelisovaný cesnak a za stáleho miešania smažte jednu minútu.
4. Do panvice pridajte cibuľu. Za častého miešania smažte cesnak 5 minút, kým nezačne hnednúť, na miernom ohni.
5. Kuracie prsia nakrájajte na kúsky (ľahko zmrazené mäso sa lepšie krája).
6. Do panvice pridajte mäso a rozprestrite ho po povrchu cibule. Nechajte ju trochu prehriať, nemiešajte.
7. Potom vmiešajte mäso, cibuľu a cesnak. Vymažte 10 minút na miernom ohni. Podľa chuti osoľte a okoreňte mletým čiernym korením.
8. Očistite sladkú papriku od stopky, semien a rebier. Nakrájajte ich na kúsky veľkosti kúskov mäsa. Pridajte ju na panvicu a za pravidelného miešania všetko 5 minút varte.
9. Zmiešajte zmes karí korenia s časťou sladkej smotany. Pridajte ju do panvice a potom prilejte zvyšnú smotanu. Miešajte.
10. V prípade potreby môžete omáčku zriediť horúcou vodou, aby mala požadovanú konzistenciu.
11. Mäso dusíme v omáčke 10 minút prikryté a pravidelne miešame.
12. Kurča v karí omáčke podávajte s ryžou alebo inou prílohou, ktorú máte radi!