Vôňa tohto domáceho bujónu sa po uvarení polievky bude šíriť po celej domácnosti. Bonusom je, že nebude obsahovať žiadne chemikálie, iba prírodné produkty.
Čo na to potrebujete?
- 180 g kuracích pŕs
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 stredne veľké cibule
- 100 g zeleru
- 80 g póru
- 1 paštrnák
- 400 g mrkvy
- Malý zväzok petržlenovej vňati
- 50 g soli
Postup
Všetky suroviny narežte na väčšie kúsky. Kura a cibuľu najskôr opečte na rastlinnom oleji asi 4 minúty, potom pridajte zvyšok zeleniny okrem petržlenovej vňati. Zalejte asi 80 ml vody, znížte plameň, prikryte to a nechajte dusiť 10 minút.
Ochlaďte pripravenú zeleninu a rozmixujte ju mixérom spolu s petržlenovou vňaťou. Osoľte a všetko dôkladne premiešajte.
Do formy na pečenie vložte potravinovú fóliu a následne aj pripravenú zeleninovú zmes. Vrch prikryte fóliou. Vložte to do mrazničky na 30 minút, aby zmes trochu stuhla a zároveň si udržala svoj tvar.
Odstráňte fóliu a zmes nakrájame na rovnaké kocky v pomere 1 kocka – 1 hrniec polievky. Ak chcete sýtejšiu chuť, môžete kocky nakrájať na väčšie kúsky alebo použiť 2 kocky na prípravu 1 polievky.
Každú kocku zabaľte do fólie. Všetky kocky vložte do jedného vrecka a odložte ich na uskladnenie do mrazničky.
Vyberajte ich podľa potreby. Len s 1–2 kockami bude mať celý hrniec polievky sýto žltú farbu a vaša kuchyňa bude naplnená príjemnou vôňou domácej kuracej polievky.