Nie je žiadnym tajomstvom, že turecká káva má neskutočne bohatú chuť. Jej príjemnú horkosť, ktorá vzniká varením v džezve, majú radi všetci ozajstní znalci kávy. Bohužiaľ nie vždy je uvariť tento nápoj tak ako Arabi alebo Turci. Ak nemáte chuť piť instantnú kávu a nemáte po ruke džezvu, vedzte, že existuje cesta von.
Existujú 3 jednoduché spôsoby, o ktorých ste pravdepodobne ešte nepočuli. Vďaka nim si uvaríte voňavý a chutný nápoj bez použitia džezvy. Nezabudnite, že je lepšie mlieť zrná bezprostredne pred varením. A nezabudnite dodržiavať nasledujúci pomer: 1,5 lyžičky kávy na 150 ml vody.
Prvá metóda
Tento spôsob prípravy kávy zahŕňa použitie hrnca. Najprv ju zohrejte a potom pridajte kávu. Ak chcete piť nápoj s cukrom, pridajte ho hneď po káve. Prilejte čistú vodu a dajte hrniec na stredný plameň. Po pol minúte všetko premiešajte lyžičkou. Keď sa objaví pena, odstráňte hrniec zo sporáka. Pre silnejšiu chuť kávu ešte dvakrát prevarte.
Druhá metóda
Ak chcete skúsiť túto metódu, potrebujete hrnček s hrubými stenami. Zohrejte ho a následne nasypte kávu. Vodu zohrejte na 90 stupňov a opatrne ju nalejte do pripraveného hrnčeka. V prípade potreby pridajte cukor. Nápoj dôkladne premiešajte a nechajte 3-4 minúty odstáť. Až potom môžete začať s konzumáciou.
Tretia metóda
Vezmite si hrnček s hrubými stenami. Nasypte do neho kávu a prilejte vodu izbovej teploty. Hrnček vložte na 2 minúty do mikrovlnky – výsledkom je nápoj, ktorý dosť silne pripomína espresso.
Vyskúšajte jednu z vyššie uvedených metód a vyberte si svoju obľúbenú. Garantujeme vám, že chuť kávy pripravenej týmito spôsobom si určite vychutnáte.
Želáme Vám dobrú chuť
Nezabudnite zdieľať tento chutný recept, vaša rodina si určite pochutí.
Pre nové recepty dajte LIKE na našu Facebookovu stránku a budete ich vidieť každý deň
Zdroj: sovkusom.ru