Sezóna cukiet je v plnom prúde a my sme nemohli neponúknuť vám recept s touto úžasnou zeleninou. Jej skvelú chuť doplní aj mlete mäso a spolu vytvoria neoddeliteľnú súčasť vašich pokrmov.
Cuketa dodá karbonátkam lepšiu chuť, šťavnatosť a jemnosť. Odkedy ich robím, tento recept má v mojej rodine veľký úspech.
Ingrediencie
- 300-400g akéhokoľvek mletého mäsa
- 1 cuketa strednej veľkosti
- 2 vajíčka
- 1-2 polievkové lyžice krupice
- ½ čajovej lyžičky soli
- Múka alebo strúhanka
- Čierne korenie + korenie podľa vašej chuti
- Olej na vyprážanie
Príprava
- Umytú cuketu nastrúhajte na strúhadle na hrubšie kúsky. V prípade, že je prezretejšia, zbavte sa aj jadierok a šupky.
- K cukete pridajte mleté mäso, vajíčka, krupicu, soľ, korenie a poriadne premiešajte. Nechajte odstáť asi 15 minút až kým krupica nenasiakne šťavu.
- S mokrými rukami tvarujte karbonátky, každú obaľte v múke alebo strúhanke a vyprážajte na rozpálenom oleji do zlatista.
Tento recept je darom z nebies aj pre tých, ktorí chcú schudnúť. K tomu je potrebné vybrať si hovädzie, kuracie alebo morčacie mäso a namiesto vyprážania na panvici piecť karbonátky v rúre.
Zdieľajte tento recept aj s vašimi priateľmi! Prajeme vám dobrú chuť!
zdroj: takprosto.cc