Táto omáčka sa hodí takmer ku každému mäsku. Je ideálne aromatická a pikantná. Už nikdy viac nesiahnete po kečupe.

- Advertisement -

Táto omáčka je skvelou náhradou za kečup a pokojne ju môžete použiť aj ako omáčku na cestoviny.

Potrebujeme:

400 g paradajok

1 sladkokyslé jablko

3-4 strúčiky cesnaku

- Advertisement -

1 hrsť byliniek – najlepšie petržlenovú vňať, kôpor a koriander

soľ

1 lyžička korenia chmeli-suneli

0,5 lyžičky koriandru

1 lyžička sušenej bazalky

- Advertisement -

0,5 lyžičky čierneho mletého korenia

štipka chilli

Postup:

Bylinky – najlepšie petržlenovú vňať, kôpor a koriander posekáme. Jablko nastrúhame na strúhadle nahrubo. Premiešame a pridáme prelisované  strúčiky cesnaku.

- Advertisement -

Paradajky pomelieme pomocou robota a pridáme do misky. Pridáme tiež zvyšné korenie a osolíme. Podľa chuti pridávame množstvo čierneho korenia.Omáčka je hustá, mierne pikantná a aromatická. Perfektne sa hodí ku každému mäsku a vaše grilované pochúťky dostanú úplne nový rozmer.

Dobrú chuť.

Zdroj: kulinarnababcia.pl

 

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články