Táto omáčka je skvelou náhradou za kečup a pokojne ju môžete použiť aj ako omáčku na cestoviny.
Potrebujeme:
400 g paradajok
1 sladkokyslé jablko
3-4 strúčiky cesnaku
1 hrsť byliniek – najlepšie petržlenovú vňať, kôpor a koriander
soľ
1 lyžička korenia chmeli-suneli
0,5 lyžičky koriandru
1 lyžička sušenej bazalky
0,5 lyžičky čierneho mletého korenia
štipka chilli
Postup:
Bylinky – najlepšie petržlenovú vňať, kôpor a koriander posekáme. Jablko nastrúhame na strúhadle nahrubo. Premiešame a pridáme prelisované strúčiky cesnaku.
Paradajky pomelieme pomocou robota a pridáme do misky. Pridáme tiež zvyšné korenie a osolíme. Podľa chuti pridávame množstvo čierneho korenia.Omáčka je hustá, mierne pikantná a aromatická. Perfektne sa hodí ku každému mäsku a vaše grilované pochúťky dostanú úplne nový rozmer.
Dobrú chuť.
Zdroj: kulinarnababcia.pl