Mäkké a vláčne tvarohové rolky sú skvelým doplnkom čaju, dajú sa vyrobiť aj na slávnostný stôl. Deti v našej rodine ich obzvlášť milujú a zmiznú vždy v priebehu niekoľkých minút.


Potrebujeme:
lístkové cesto 1 balenie
maslo alebo margarín 250 g
tvaroh 500 g
vajcia 4
soľ
cukor podľa chuti
Postup:
Maslo vopred vyberieme z chladničky, aby zmäklo.


Zmiešame ho s vajíčkami, soľou, cukrom a tvarohom.
To sa dá urobiť ručným mixérom alebo šľahačom.
Hmotu rozdelíme na 4 časti.
Každú z nich rozložíme na plát cesta Cesto je rozvaľkané na čo najtenšie.


Prikryjeme ďalším plátom cesta a roládu stočíme.


Takto urobíme aj druhú rolku.
Zabalíme obe rolky do pergamenu a vložíme do mrazničky, aby boli pevné a dali sa krájať.
Nakrájajte na porcie a dajte na plech vystlaný papierom na pečenie.


Pečieme pri 200 stupňoch asi 10 minút, ale riaďte sa podľa svojej rúry.
Vychladnuté rolky posypeme práškovým cukrom.
Recept je výborný, pretože lístkové cesto, keď vychladne a ľahne, nebude sa drobiť.
Vďaka tvarohu sú rolky vláčne a mäkké.
Veľmi ekonomický recept!
Prajeme vám dobrú chuť!