Na prípravu tohto jednoduchého jahodového džemu potrebujeme:
- 1 kg jahôd
- 250 g cukru
- 10 ml citrónovej šťavy
- 2 lyžičky rumu
- trochu vanilky
Postup:
Množstvo cukru záleží aj od sladkosti jahôd. Týmto spôsobom možno pripraviť aj džem zo sliviek, malín, či višní.
Jahody umejeme a rozložíme na papierový obrúsok aby vyschli. Preložíme ich na plech a pokvapkáme citrónovou šťavou. Vložíme do rúry predhriatej na 220 stupňov.
Pečieme okolo 20 minút. Ak chceme, pridáme cukor. Pečieme ďalších 15 minút. Následne polejeme ovocie rumom, pridáme vanilku a viac jahody nemiešame.
Pečieme ešte 10 minút. Ešte horúci džem nalejeme do sklíčok, ktoré zavrieme. Sklíčka otočíme hore dnom a necháme vychladnúť.
Dobrú chuť!
Zdroj: tesciowagotuje.pl