Potrebujeme:
Kapusta (500 gramov)
1 mrkva
Petržlen
4 vajcia
1 čajová lyžička soli (8 gramov)
1 pohár mlieka (90 ml)
3 polievkové lyžice hladkej múky (80 gramov)
1 lyžička čierneho korenia
4 polievkové lyžice rastlinného oleja (25 ml)
Sezam
Na omáčku:
1 mrkva
2 strúčiky cesnaku
3 polievkové lyžice olivového oleja (20 ml)
petržlen
3 polievkové lyžice jogurtu (160 gramov)
Postup:
Pripravíme si kapustu, mrkvu a petržlenovú vňať.
Kapustu nakrájame, alebo nastrúhame nadrobno.
Mrkvu očistíme a nastrúhame, alebo nakrájame nadrobno.
V miske zmiešame mrkvu, kapustu aj nadrobno nasekanú petržlenovú vňať.
Teraz si pripravíme cesto.
V miske vymiešame vajcia so soľou.
Pridáme mlieko, 1 lyžicu oleja a premiešame.
Nakoniec primiešame aj múku a vymiešame cesto podobné tomu, z ktorého robíme palacinky.
Cesto nalejeme do zeleninovej zmesi.
Dobre všetko premiešame.
Na panvici zahejeme 3 lyžice oleja.
Navrstvíme kapustovú zmes a rovnomerne uhladíme po celom povrchu.
Posypeme sezamovými semienkami.
Prikryjeme pokrievkou a necháme zapiec najskôr z jednej strany.
Obrátime pomocou taiera, opäť prikryjeme a necháme zapiecť aj z druhej strany.
Podávame nakrájané na trojuholníky ako pizzu.
Ak chcete. môžete podávať s jednodnoduchou mrkvovou omáčkou, ktorú získate zmiešaním všetkých prísad.