Tento recept na prípravu krkovičky musíte poznať. Netreba ani prílohu!

- Advertisement -

Prinášame vám originálny recept na prípravu lahodnej krkovičky, ktorú môžete servírovať na obed alebo len tak na stretnutí s priateľmi. Krkovička nikdy nebola taká vláčna a chutná ako podľa tohto receptu.

Potrebujete:

  • 2 kg zemiakov pokrájaných na plátky
  • 1,5 kg krkovičky
  • 100 g slaniny
  • 1 malá cibuľa a 1 červená cibuľa
  • 60 ml svetlého piva
  • 100 ml slnečnicového oleja
  • 4-5 strúčikov cesnaku
  • petržlenová vňať
  • 1 lyžica medu
  • 200 g smotany na varenie alebo bieleho jogurtu
  • soľ, čierne korenie, korenie gyros

 

Postup: 

- Advertisement -

V prvom rade si prichystáme marinádu. Dôkladne premiešame pivo, med, olej a korenie gyros. Na plech vystlaný papierom na pečenie rozložíme plátky zemiakov a potrieme ich prichystanou marinádou.

Zvyšok marinády použijeme na marinovanie krkovičky, minimálne na 30 minút. Na zemiaky poukladáme plátky slaniny a nakrájanú cibuľu. Navrch uložíme marinovanú krkovičku a prikryjeme alobalom.

Vložíme do rúry predhriatej na 200 stupňov a pečieme asi hodinu. Na cesnakovú omáčku si prelisujeme strúčiky cesnaku, ktoré zamiešame do smotany alebo bieleho jogurtu.

- Advertisement -

Dochutíme petržlenovou vňatou a napríklad aj provensálskym korením.

Po hodine pečenia zemiaky a krkovičku zalejeme pripravenou omáčkou a necháme zapiecť v rúre ešte niekoľko minút. Hotovo! Tento skvelý recept môžete využiť aj počas grilovania.

- Advertisement -

Zdroj:  tesciowagotuje.pl

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články