Šalát je jednoduchý na prípravu. Jednou z kľúčových ingrediencií je cuketa. K nej sa pridajú paradajky, petržlenová vňať, či cesnak.
Ingrediencie:
0,5 kg cukety
3 paradajky
3-4 vajcia
strúčik cesnaku
1/2 zväzku petržlenovej vňate
1/2 cibule
150 g kyslej smotany
soľ
mleté čierne korenie
2 lyžičky slnečnicového oleja
Postup:
Umytú cuketu nakrájame na kolieska s hrúbkou 0,5 cm. Vložíme ju do hlbokej misky, osolíme a necháme postáť. Vajcia uvaríme natvrdo.
Cuketu osmahneme na rozohriatom oleji dozlatova. Potom ju vyložíme na tanier s obrúskom, ktorý vsaje prebytočný tuk. Keď cuketa vychladne, vložíme ju naspäť do misky.
Pridáme k nej na mesiačiky nakrájané paradajky, vajíčka, najemno nasekanú petržlenovú vňať a cesnak. Posledným krokom je pridanie kyslej smotany, soli a korenia. A šalát je hotový!
Zdroj: .