Varená kapusta spolu s kuracím stehnom predstavuje málo kalorické jedlo, ideálne aj pre ľudí stravujúcich sa diétnejšie. Na toto jednoduché a chutné jedlo potrebuješ:
- 1kg bielej kapusty
- 4 kuracie stehná
- 1 mrkva
- 1-2ks cibule
- 1-2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička paradajkového pretlaku alebo paprikovej pasty
- 2 lyžice slnečnicového oleja
- 30 g masla
- soľ
Postup:
Pretlak alebo pastu vymiešaj s jednou lyžicou oleja a pretlačeným cesnakom. Umyté a očistené kuracie stehná rozdeľ a poriadne potri pripravenou marinádou. Mäso vlož do chladničky na 30-40 minút.
Kapustu a mrkvu nastrúhaj a cibuľu nakrájaj na prúžky. Zeleninu osoľ a premiešaj, následne pridaj slnečnicový olej.
Do vrecka na pečenie rozprestri zeleninu a na ňu umiestni marinované mäsko. Pridaj maslo a vrecko uzavri.
Rúru predhrej na 200 stupňov a peč okolo 45 minút. Potom jedlo vyber zo sáčka a nechaj ho na chvíľu zapiecť kým kuracie stehná získajú krásny zlatiský nádych.
Dobrú chuť!
Zdroj: tesciowagotuje.pl