Úžasný, jednoduchý recept na chutné fašírky ako od babičky. Takéto fašírky budú chutiť všetkým – dospelým aj deťom.
Ingrediencie:
- 1-1,5 kg mletého mäsa (bravčové + hovädzie)
- 3-4 stredne veľké zemiaky
- 3-4 cibule
- 200 g bieleho chleba
- 1 vajce
- Mlieko soľ, korenie, horčica, rastlinný olej
Postup
Zemiaky a cibuľu rozmixujte v mixéri (môžete preskočiť krok s mlynčekom na mäso).
Chlieb rozdrobte na kúsky a namočte do mlieka tak, aby boli úplne namočené. Chlieb nechajte odstáť, aby nasiakol mliekom.
Bez toho, aby ste vytláčali mlieko, pridajte chlieb k mletému mäsu, a nezabudnite ani na zvyšné mlieko s omrvinkami, ktoré zostali v miske. Pridajte vajce, premixujte, osoľte a okoreňte podľa chuti.
Pridajte ešte 1 polievkovú lyžicu horčice, ak je veľmi ostrá, tak menej.
Mleté mäso dobre premiešajte pridaním 1 lyžice rastlinného oleja a nechajte ho odstáť aspoň 10 minút.
Zohrejte si malé množstvo rastlinného oleja. Mokrými rukami formujte fašírky, vložte ich na panvicu a zmiernite plameň.
Keď sú na jednej strane zhnednuté, otočte ich a panvicu prikryte pokrievkou. Teraz sú fašírky nielen opečené, ale aj podusené.
Najprv ich môžete opiecť a potom nechať podusiť v omáčke. Ale aj bez omáčky budú jemné a šťavnaté!
Dobrú chuť!
Zdroj: goodcookbook.ru