TIP NA RÝCHLY OBED. Najlepšie kuracie stehná z jedného plechu

- Advertisement -

V slovenskej kuchyni je kura jedno z najobľúbenejších jedál. Vyprážané, pečené, dusené, obaľované v trojobale alebo cestíčku.

Mnoho z týchto pokrmov je pripravených tak, aby maximálne ulahodili vašim chuťovým bunkám. Tieto kuracie nohy odporúčame podávať s ryžou alebo akoukoľvek zeleninovou prílohou.

Čo na to potrebujete?

  • 2 kg kuracích stehien
  • 3 pl octu
  • 4 pl horčice
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 200 ml olivového oleja
  • Soľ
  • Čierne mleté korenie
  • Škorica

Postup

- Advertisement -

Rastlinný olej (zvyčajne olivový) rozšľahajte s horčicou. Mali by ste získať hustú konzistenciu. Potom pridajte ocot, soľ (1,5 lyžičky), korenie podľa chuti, štipku škorice a prelisovaný cesnak.

Kuracie stehná naukladajte na plech a osušte utierkou. Povrch musí byť suchý.

Stehná potrite marinádou a nechajte niekoľko hodín pôsobiť, najlepšie cez noc. Potom ich upečte v rúre hodinu pri 180 stupňoch.

- Advertisement -

Kura môžete podávať priamo na plechu alebo na panvici. Pred pečením nikdy neodstraňujte kožu! Premení sa na chrumkavú kôrku a zachová v mäse maximálne množstvo šťavy. Maslovú marinádu použite ako omáčku. Mimochodom, je vhodná aj na prípravu morčacích pŕs a iného chudého mäsa.

 

Zdroj: sovkusom.ru
- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články