To ako začnete ráno, bude závisieť na tom, ako bude vyzerať zvyšok vášho dňa. Raňajky by mali byť súčasťou každodennej rutiny – odmenia sa vám nielen dobrou náladou ale aj dostatočnou energiou na plnenie všetkých povinností.
Príprava raňajok s láskou a fantáziou vie obyčajné jedlo premeniť na neopakovateľný zážitok. Čo by ste povedali na lahodné domáce toasty, bez ktorých si nebudete vedieť predstaviť začiatok dňa?
Toasty si môžete pripraviť na niekoľko rôznych spôsobov: so syrom a paradajkami, so šunkou a rybami, s čokoládou a džemom alebo aj s banánom a škoricou, ako je to aj v našom nasledujúcom recepte. Jednoduché a chutné potešenie nielen na raňajky, ale aj na olovrant!
Toasty s banánom a škoricou
Ak obľubujete sladké raňajky, toto je pre vás ako stvorené…
Ingrediencie
- 2 PL masla
- 2 krajce chleba
- 1 banán
- 1 vyšľahané vajíčko
- 2 PL pomarančovej šťavy
- muškátový orech, škorica podľa chuti
Postup
- Namažte si maslo na kúsok chleba, na vrch poukladajte nakrájaný banán a prikryte ho druhou polovicou chleba.
- Vyšľahajte si vajce, muškátový orech, škoricu a pomarančovú šťavu.
- Vytvorený sendvič vložte do pripravenej zmesi a následne na to ho z každej strany opečte na panvici. Hotovo!
Toasty so šunkou a syrom
Toasty si môžete naplniť čímkoľvek na čo máte chuť! Pokojne do nich pridajte plátky paradajky, alebo odstráňte šunku, pridajte viac syru a čerstvé bylinky.
Potrebujete
- 4 ks chleba – sendvič
- 4 plátky syra
- 2 plátky šunky
- 1 vajce
- 125 ml mlieka
- 2-3 PL strúhanky
- olej
Postup
- Zmiešajte si vajíčko s mliekom a osoľte podľa chuti.
- Na sendvič si položte plátok syra, šunku, opäť syr a nakoniec ďalší kúsok sendviču.
- Výsledný sendvič si diagonálne nakrájajte a to isté urobte aj s ďalšími kúskami pečiva.
- Každý sendvič namočte do vaječnej zmesi a osmažte na malom množstve rastlinného oleja z obidvoch strán.
- Podávajte s čerstvou zeleninou a bylinkami. Dobrú chuť!
Hrianky s jahodami a mätou
Ingrediencie
- 200 g jahôd
- 60 g chlebu
- 20 g masla
- 2 ČL cukru
- mäta podľa chuti
Postup
- Jahody si umyte a narežte ich na menšie plátky. Zároveň si môžete mätu nasekať na drobné kúsky.
- Zmiešajte si v miske mätu, jahody a cukor. Nechajte ich na chvíľu odstáť, aby jahody pustili šťavu.
- Na panvici s rozpusteným maslom si z oboch strán opečte kúsky chleba, až kým nebudú chrumkavé. Ak nechcete, aby sa vám maslo pripálilo, prilejte k nemu 1 PL rastlinného oleja.
- Na opečený chlieb poukladajte kúsky sladkých jahôd s mätou a môžete podávať. Ak chvíľu počkáte, chlieb sa nasiakne sladkou jahodovou šťavou a výsledok tak bude ešte chutnejší!
- Sladké hrianky s jahodami a mätou sú pripravené na konzumáciu. Dobrú chuť!
zdroj:takprosto.cc