Torta z rolády bez pečenia. Volám ju blesk lebo ju mám urobenú za chvíľu

- Advertisement -

Torta z rolády od pani Daniely nemá chybu. Chutí deťom ale aj dospelákom  

CESTO :

4 vajcia, 4 PL cukor práškový, 4 PL múka polohrubá, ½ prášok do pečiva (PDP), štipka soli. PLNKA : 2 vanilkové pudingy, 500 ml mlieko, 3-5 PL cukor (podľa chuti),

1 vanilkový cukor, 250 g jemný tvaroh, trocha rumu (nemusí). EŠTE : jahodový džem (iný červený), okrúhle piškóty, jahody.

 

- Advertisement -

Postup
Bielky šľaháme so štipkou soli, postupne pridáme cukor a šľaháme do tuha. Po jednom zašľaháme žĺtky a nakoniec múku s PDP. Cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180 st.C 10-12 minút.

Horúce zrolujeme a necháme vychladnúť. Potom natrieme džemom, odstránime papier a zase zrolujeme, odložíme do chladu, bude sa lepšie krájať. Pripravíme si plnku uvarením hustého pudingu, do ktorého po vychladnutí vmiešame tvaroh a rum.

Roládu nakrájame na ani 1cm kúsky (vyjde ich cca 23-25), tie uložíme do misky vyloženej fóliou. Potrieme plnkou, dáme jahody (dala som aj kolieska banánov) a zvyšnú plnku. Na plnku poukladáme ešte zvyšné kúsky rolády, ak je málo, doložíme piškóty, preložíme fóliou, zaťažíme a šup do chladničky.

- Advertisement -

O pár hodín (na druhý deň) preloženú fóliu otvoríme, tortu prevrátime, odstránime zvyšnú fóliu a podľa fantázie môžeme ešte ozdobiť jahodami. DOBRÚ CHUŤ !!!

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články