Ak ste dostali chuť na chutný a sýty obed, môžete si ho pripraviť už večer a získate pokrm, ktorý uspokojí nielen vaše chuťové bunky, ale aj členov rodiny.
Ingrediencie
- 1,5 kg zemiakov
- 1 kg bravčového mäsa
- 3 stredne veľké cibule
- Majonéza, soľ, horčica, korenie
- 100 g tvrdého syra
Postup
Mäso nakrájajte na tenké plátky a naklepte ich z jednej strany. Cibuľu nakrájajte na veľké polovičné krúžky. Zmiešajte si cibuľu, mäso, soľ a korenie. Pridajte majonézu, horčicu a premiešajte.
Teraz sú na rade zemiaky. Nakrájajte ich na malé kúsky alebo kolieska, pridajte majonézu, soľ, korenie a zamiešajte. Plech vysteľte papierom na pečenie, na dno položte cibuľu, nakrájanú na polovičné krúžky a na vrch dajte cibuľu ktorú ste marinovali s mäsom.
Pridajte zemiaky a na vrch naukladajte plátky mäsa. Formu zabaľte do fólie a nechajte na noc v chlade.
Marinovanie môže prebiehať aj cez deň a večer si pripravíte chutnú večeru. Zostáva už len dať plech do rúry vyhriatej na 190 stupňov a piecť 45 minút. Vrch posypte nastrúhaným syrom.