Toto mäso sa vám bude rozplývať na jazyku!
Na prípravu potrebujete
- 3 plátky mäsa (napr. hovädzie)
- 1 cibuľa
- 2 varené zemiaky
- 1 paradajka
- 4 pl smotany alebo majonézy
- 100 g tvrdého syra
- Soľ, korenie, bylinky
- 2 čl horčice
- 2 strúčiky cesnaku
Postup
Mäso si dôkladne naklepte. Osoľte, okoreňte podľa chuti a nechajte odstáť.
Nakrájajte cibuľu na krúžky a paradajky na tenké kolieska.
Panvicu vysteľte papierom na pečenie a naukladajte naň cibuľové krúžky.
Mäso potrite horčicou a poukladajte naň kolieska z paradajok.
Paradajky namažte prelisovaným cesnakom, osoľte a okoreňte podľa chuti.
Zemiaky si nastrúhajte na strúhadle a naneste ich na paradajky.
Zemiakovú vrstvu potrite kyslou smotanou alebo majonézou.
Predhrejte si rúru na 180 stupňov a pečte asi 40 minút.
5 minút pred koncom pečenia pridajte nastrúhaný syr.
Tip: Aby ste predišli spáleniu mäsa, môžete si plech zakryť alobalom a odstrániť ho 10-15 minút pred koncom pečenia.
Zdroj: souspark.eu