Tradičné domáce slimáčiky. Recept mám odskúšany viac ako 15 ROKOV

- Advertisement -

 

45 dkg múky
30 dkg práškového cukru
3 žĺtka
25 dkg masla
12,5 dkg margarínu
2 lyžice kakaa
3 lyžice smotany
niekoľko kvapiek vanilkovej arómy

Do preosiatej múky pridáme práškový cukor, maslo, margarín a žĺtka. Všetko spolu poriadne premiešame a vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 2 rovnaké časti. Do prvej pridáme smotanu a kakao a do druhej vanilkovú arómu.

Obe časti cesta vložíme na 2 hodiny do chladničky. Následne obe cestá rozvaľkáme natenko do tvaru obdlžníka, položíme jeden plát na druhý, zrolujeme a dáme opäť odpočívať do chladničky na 1 hodinu.

- Advertisement -

Potom odkrajujeme prúžky s hrúbkou asi 0,5 cm, ktoré vložíme do rúry predhriatej na 190 stupňov. Pečieme približne 10 minút.

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články