Tu je postup na Vanilkový krém s čokoládou – lepší som snáď ešte nejedla!

- Advertisement -

Na prípravu potrebujete:

  • 1 liter mlieka
  • 3 vajcia
  • 200 g cukru
  • 100 g škrobu
  • Vanilka (voliteľné)

Na prípravu krému potrebujete:

  • 300 g smotany
  • 100 g práškového cukru
  • 50 g tmavej čokolády

Postup

Zmiešajte si vajcia, škrob, vanilku, cukor a mlieko. Vytvorte hladkú konzistenciu.

- Advertisement -

Povarte to na miernom ohni za stáleho miešania do zhustnutia. Následne nechajte vychladnúť.

Tento krém zmiešajte s práškovým cukrom a vyšľahajte do nadýchaného stavu.

Smotanu pridajte do krému po častiach a vyšľahajte do hladka.

Dezert servírujte do pohárov a vrch ozdobte nastrúhanou čokoládou.

- Advertisement -

Poháre nakoniec vložte na niekoľko hodín do chladničky, kým dezert poriadne nestuhne.

Do dezertu môžete tiež pridať citrónovú kôru, strúhaný kokos alebo čokoládu podľa vášho výberu.

 

Zdroj:

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články