Na prípravu potrebujete:
- 1 liter mlieka
- 3 vajcia
- 200 g cukru
- 100 g škrobu
- Vanilka (voliteľné)
Na prípravu krému potrebujete:
- 300 g smotany
- 100 g práškového cukru
- 50 g tmavej čokolády
Postup
Zmiešajte si vajcia, škrob, vanilku, cukor a mlieko. Vytvorte hladkú konzistenciu.
Povarte to na miernom ohni za stáleho miešania do zhustnutia. Následne nechajte vychladnúť.
Tento krém zmiešajte s práškovým cukrom a vyšľahajte do nadýchaného stavu.
Smotanu pridajte do krému po častiach a vyšľahajte do hladka.
Dezert servírujte do pohárov a vrch ozdobte nastrúhanou čokoládou.
Poháre nakoniec vložte na niekoľko hodín do chladničky, kým dezert poriadne nestuhne.
Do dezertu môžete tiež pridať citrónovú kôru, strúhaný kokos alebo čokoládu podľa vášho výberu.