

Čo budeme potrebovať:
- 2 vajcia
- 3/4 hrnček kr. cukor
- 1/2 hrnčeka oleja
- 2 hrnčeky hladká múka
- 1 hrnček mlieka
- 1 vanilkový cukor
- 1 ks prášok do pečiva
- 3 lyžice kakaa
- Trochu Granka (asi 2 lyžice)
na krém:
- 700 ml mlieka
- 2 vanilkové pudingy alebo aj smotanové
- cukor podľa chuti
- 2 tvarohy
- rum podľa chuti
- 1/2 masla
na poleva (voliteľné):
- 2 kyslé smotany
- 1 čokoláda na varenie
Ako budeme postupovať:
1) Najskôr si všetky suroviny na cesto okrem kávy a kakaa zmiešame dohromady a vymiešame jednotné cesto.
2) Polovicu cesta vylejeme na plech vopred vyloženým papierom na pečenie – alebo vymastený a vysypaný múkou. Do druhej polovice cesta vmiešame kakao, kávu nalejeme na svetlé cesto.
3) Dáme piecť pri 180-200 ° C asi 20 minút (je potrebné sledovať, každá rúra pečie inak).
4) Z mlieka a pudingov uvaríme hustý puding, ktorý nakoniec vyšľaháme s maslom a tvarohom. Tento krém nanesieme na cesto a uhladíme. Nakoniec môžete ešte urobiť polevu.
5) Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme chladnú smotanu, dobre zamiešame. Nanesieme na vrch koláčika a môžeme ešte urobiť vzory. Môžete urobiť vzor len na čokoládovej vrstve, alebo zľahka premiešať aj s tvarohovou vrstvou.
6) Podávame vychladené a so šálkou dobrej kávy.
Prajeme Vám dobrú chuť!