Zavárané uhorky sú častými hosťami na zimnom stole. Sú dobré samé alebo v rôznych šalátoch, napríklad legendárny „Olivier“. Jediná negatívna vec – v náleve musí byť ocot, ktorý nie všetkým chutí a nie je dovolený pri všetkých zdravotných ťažkostiach.
Kyselina citrónová je šetrnejšia pre žalúdok ako kyselina octová a budem jej potrebovať menej. Uhorky získajú ľahké citrusové tóny a zachovajú prirodzenú chuť. Môžete pridať svoje obľúbené voňavé bylinky.
Zložky
Uhorky 550-650 g
Citrón 0,5 ks
Cesnak 3 strúčiky
Dáždniky z kôpru 2 ks
Čierne korenie (celé) 5 ks
Voda 1 l
soľ 50 g
kyseliny citrónovej 1 lyžička
Cukor 150g
príprava
1. Dajte uhorky približne rovnakej veľkosti do vody na 6 hodín. Opláchnite a odrežte „zadok“.
2. Dajte na dno každého zaváraninového pohára kôprové dáždniky, olúpaný cesnak a korenie. Môžete pridať čerešňové alebo dubové listy.
3. Urobte si citrónové kruhy a vložte ich do pohára s uhorkou.
4. Naplňte nádoby horúcou vriacou vodou. Po 20 minútach vodu vylejte, varte ju s kyselinou citrónovou, soľou a cukrom a nakoniec nalejte do pohárov
5. Poháre zavrite, dajte hore nohami, zabaľte a čakajte na úplné chladenie.
Dajte uhorky na chladné miesto, vyberte to v zime, pridajte uhorky do šalátov alebo ako samostatné občerstvenie. Skúste túto metódu a zdieľajte ju so svojimi priateľmi!
zdroj: takprosto.cc