Je skvelá na pečive, na prípravu dezertov aj ako krém do všetkých možných druhov koláčov. ?
ingrediencie
1 hrnček lieskových orechov
2 hrnčeky mlieka
2 hrnčeky krupicového cukru
2 vajcia
3 lyžice holandského kakaa
4 lyžice hladkej múky
1 lyžica masla
štipka vanilky
postup
krok 1
Oriešky chvíľku restujeme na panvici, dokiaľ nebudú pekne voňať a potom ich pomocou mixéra rozmixujte do hladkej hmoty.
krok 2
Začnite ohrievať mlieko. V miske rozšľahajte vajcia s cukrom, pridajte kakao, múku, maslo, namleté orechy a vanilku. Dobre premiešajte a pomaly vlejte do mlieka, akonáhle bude horúce.
krok 3
Za občasného miešania varte do zhustnutia. Pokiaľ nie je konzistencia dostatočne hladká, môžete zmes ešte dať do mixéra a vymixovat do hladka. Hotovú nutellou naplňte poháre a dobre uzavrite. Skladujte v chlade.
ZDROJ: http://povar.ru