Ingrediencie
- 1 liter mlieka
- 60 g škrobu
- 130 g múky
- 170 g cukru
- 2 pl masla
- 100 g pražené arašidy
- Tmavá čokoláda, strúhaný kokos
Postup
Mlieko zmiešajte s cukrom, múkou, škrobom a za stáleho miešania varte na miernom ohni. Musíte variť do zhustnutia, následne stiahnuť z plameňa.
Pridajte maslo a premiešajte.
Pripravenú zmes prelejte do servírovacích pohárov alebo foriem a dajte ich na 1 hodinu do chladničky.
Vezmite si orechy podľa vašej chuti a pomeľte ich.
Orechy presuňte na tanier.
Vychladenú zmes vyberte z pohárov alebo foriem, preložte ich na orechy a obaľte okolo okrajov.
Roztopte tabuľku čokolády – tiež podľa chuti a nalejte dezert na vrch.
Vrch polejte roztopenou čokoládou a posypte strúhaným kokosom.
Na výrobu môžete použiť aj silikónovú formu na ľahšie vyberanie. Potešte seba aj vašich blízkych!
Zdroj: .