Na jeho prípravu budete potrebovať tieto ingrediencie:
kuracie krídla, 2 kg;
pomaranče, 2 ks;
sójová omáčka, 3 – 4 PL;
soľ, korenie, koreniny.
Postup varenia
Krídla opláchnite, odstráňte všetok prebytok, osušte papierovými utierkami.


Nastrúhajte kôru z jedného pomaranča, šťavu vytlačte do nádoby s krídlami.
Pridáme sójovú omáčku, korenie a rôzne koreniny podľa chuti.
Všetko veľmi dobre premiešame, prikryjeme pokrievkou a pošleme na 3 hodiny alebo lepšie – na noc do chladničky. Pravidelne premiešavajte, aby boli krídla dobre nasiaknuté marinádou.
Druhý pomaranč nakrájajte na plátky.
Vezmite si formu takej veľkosti, aby bolo možné krídla položiť tesne k sebe a prekryť ich plátkami pomaranča.


Pečieme pri teplote 190 stupňov približne 1 hodinu, pričom pravidelne vylievame šťavu, ktorá steká na dno formy.
Takéto voňavé krídelká podávam so zemiakmi pečenými v rúre a čerstvými zeleninovými šalátmi.