- Advertisement -
Už žiadny kupovaný – skvelý recept na domácu žemľovú knedľu. Za recept ďakujeme Peter. Na nič nečakajte a vrhnite sa do príprav, než bude neskoro, zvládne to každý začínajúci kuchár aj kuchárka!Ďakujeme zaňho pani Petre.
Recept na domácu žemľovú knedľu:
Čo budeme potrebovať:
- 500 g hrubej múky
- 2 g soli ( asi 1 lžička)
- 1 vajce
- 300 ml mlieka
- 12 g čerstvého droždí
- 70 g pečiva (jeden väčší rožok)
- olej na potieranie
Ako budeme postupovať:
1) Vypracujeme cesto v robote alebo ručne a necháme kysnúť asi 3/4 hodinky.
2) Potom rozdelíme na dve polovičky a vytvoríme 2 valčeky, ktoré necháme ešte kysnúť cca 15 min.
3) Potrieme olejom a varíme na pare 25 min. Ihneď po vytiahnutí krájame niťou.
- Advertisement -
- Advertisement -