Tento jedinečný recept na miluje celá moja rodina. Spojenie krkovičky, horčice a syra je znamenité.
Ingrediencie:
3 zemiaky
1 cibuľa
soľ podľa chuti
1/2 zväzku rozmarínu
3 lyžice rastlinného oleja
5 plátkov krkovičky
1 lyžička soli
1/2 lyžičky čierneho korenia
2 lyžice francúzskej horčice
3 lyžice rastlinného oleja
200 g tvrdého syra
2 lyžice majonézy
3 lyžice bieleho jogurtu
Postup:
Zemiaky a cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska. Uložíme ich do formy na pečenie alebo plechu a pokropíme olejom.
Mäso dochutíme koreninami, horčicou, rozmarínom a olejom. Necháme postáť 10 minút. V druhej miske vymiešame majonézu, jogurt i strúhaný syr.
Krkovičku poukladáme na cibuľu a zemiaky. Navrch rozotrieme majonézovú zmes. Plech alebo zapekaciu formu prikryjeme alobalom, vďaka čomu zostane mäso vláčne a šťavnaté. Pečieme na teplote 180 stupňov asi 40 minút.
Potom plech či formu odkryjeme a necháme zapiecť ešte 15 – 20 minút.
Dobrú chuť!
Zdroj: kulinarnababcia.pl