Aj vy patríte k ľuďom, ktorí už nevedia, čo majú pripraviť z bohatej úrody cukiet? Ak ste fanúšikmi jednoduchých receptov, ponúkame vám recept na zaujímavú nátierku z cukety.
Ingrediencie
- 500 g cukiet
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- 150 g taveného syra
- 2 pl slnečnicového oleja
- Soľ
- Kôpor – voliteľné
Postup
Umyté cukety nakrájajte na kocky o velkosti 2 cm, ošúpte mrkvu a nastrúhajte ju. Cibuľu nakrájajte na tenšie kúsky.
Na panvicu s vyhriatym olejom najskôr položte mrkvu, potom cibuľu a omažte ich, kým zelenina nezmäkne. Potom pridajte cuketu a duste ďalších 5 minút.
Panvicu odstráňte zo sporáku a nechajte zeleninu vychladnúť.
Po uplynutí času si dusenú zeleninu rozmixujte v mixéri spolu so syrom a bylinkami. Pridajte soľ a vytvorte si homogénnu pastu. Hotovú nátierku premiestnite do nádoby a nechajte ju niekoľko hodín v chladničke, kým nebude pripravená na použitie.
Nie je zvykom pridávať do cukety veľa korenia, pretože by mohli prebiť chuť samotnej zeleniny. Úplne vám postačí strúčik cesnaku, čierne korenie a bylinky.
Výslednú nátierku môžete použiť na sendviče, toasty alebo hrianky či obyčajný domáci chlieb. Neznepokojujte sa, ak je konzistencia príliš tekutá: syr v chladničke stuhne a tým dodá nátierke požadovanú konzistenciu. Dobrú chuť!