Domáce zemiakové klobásy sú pochúťkou v mnohých slovanských kuchyniach. Samozrejme, každá krajina má svoje vlastné tipy na vylepšenie receptu, ale podstata je rovnaká – bravčové črevá sú plnené zemiakmi alebo zemiakmi s prídavkom mäsa. Niektorí ľudia tomuto jedlu hovoria aj Goja.
Okrem zemiakov a mäsa nezabudnite do klobásy dať aj cibuľu. Zemiaky si vďaka nej zachovajú svoju farbu –
Nakrájané alebo nastrúhané zemiaky rýchlo stmavnú a cibuľová šťava tomu zabráni.
Na prípravu zemiakovej klobasy potrebujete
- 1,5 kg zemiakov
- 250 g slaniny
- 300 g šampiňónov
- 2 cibule
- 3 m bravčových čriev
- 2-3 lyžice rastlinného oleja
- korenie a soľ podľa chuti
Príprava jedla zemiaková klobása :
- Črevá dôkladne opláchnite.
- Ošúpané zemiaky nastrúhajte na strúhadle.
- Na panvici si orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu.
- Huby a slaninu nakrájajte nadrobno. Pridajte ich k cibuli a pokračujte v smažení, kým nebudú hotové.
- Zmiešajte všetky ingrediencie. Začnite s procesom plnenia klobás. Konce zaviažte šnúrkou. Nezabudnite do každej klobásy urobiť niekoľko vpichov, aby sa zbavili vzduchových bublín.
- Zemiakové klobásy vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečte 40-50 minút. Prajeme vám dobrú chuť!
KEĎ SA VÁM ČLÁNOK PÁČIL, NEZABUDNITE HO ZDIEĽAŤ AJ NA SVOJEJ NÁSTENKE. URČITE SA BUDE PÁČIŤ AJ VAŠIM PRIATEĽOM A RODINE.
➡️ Pre viac podobných článkov si lajknite aj náš Facebook, ktorý nájdete dole ⬅️
goja, klobasa goja, najlepšia goja, romske jedlo goja, ciganske jedlo goja, goja, zemiaková klobása