Úžasná zemiaková klobása. Chutí ako z mäsa, no je ešte lepšia

- Advertisement -

Domáce zemiakové klobásy sú pochúťkou v mnohých slovanských kuchyniach. Samozrejme, každá krajina má svoje vlastné tipy na vylepšenie receptu, ale podstata je rovnaká – bravčové črevá sú plnené zemiakmi alebo zemiakmi s prídavkom mäsa. Niektorí ľudia tomuto jedlu hovoria aj Goja.

Okrem zemiakov a mäsa nezabudnite do klobásy dať aj cibuľu. Zemiaky si vďaka nej zachovajú svoju farbu –

Nakrájané alebo nastrúhané zemiaky rýchlo stmavnú a cibuľová šťava tomu zabráni.

Zemiaková klobása na tanieri, Goja,

Na prípravu zemiakovej klobasy potrebujete

- Advertisement -
  • 1,5 kg zemiakov
  • 250 g slaniny
  • 300 g šampiňónov
  • 2 cibule
  • 3 m bravčových čriev
  • 2-3 lyžice rastlinného oleja
  • korenie a soľ podľa chuti

Príprava jedla zemiaková klobása :

  1. Črevá dôkladne opláchnite.

  1. Ošúpané zemiaky nastrúhajte na strúhadle.

  1. Na panvici si orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu.

  1. Huby a slaninu nakrájajte nadrobno. Pridajte ich k cibuli a pokračujte v smažení, kým nebudú hotové.

- Advertisement -
  1. Zmiešajte všetky ingrediencie. Začnite s procesom plnenia klobás. Konce zaviažte šnúrkou. Nezabudnite do každej klobásy urobiť niekoľko vpichov, aby sa zbavili vzduchových bublín.

  1. Zemiakové klobásy vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečte 40-50 minút. Prajeme vám dobrú chuť!

KEĎ SA VÁM ČLÁNOK PÁČIL, NEZABUDNITE HO ZDIEĽAŤ AJ NA SVOJEJ NÁSTENKE. URČITE SA BUDE PÁČIŤ AJ VAŠIM PRIATEĽOM A RODINE.

➡️ Pre viac podobných článkov si lajknite aj náš Facebook, ktorý nájdete dole ⬅️

Zdroj: 

goja, klobasa goja, najlepšia goja, romske jedlo goja, ciganske jedlo goja, goja, zemiaková klobása

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články