Úžasné cigánske placky máte hotové za pár minút. Jedlo je lacné a chutné

- Advertisement -

Mäkké a vzdušné placky na kefíre a môžete ich tiež nájsť pod názvom Cigánske placky. Rýchlo sa pripravia, dlho zostávajú mäkké, neabsorbujú veľa rastlinného oleja. Pripraviť ich môžete len tak alebo s ľubovoľnou náplňou podľa vášho výberu píše sa na webe napadovy.blog.

Potrebujeme:

Kefír, 500 ml;

Kyslá smotana, 2 lyžice;

Múka hladká, 800 g;

- Advertisement -

Soľ, štipka;

Cukor, 2 lyžice;

Sóda, 1 lyžička;

Rastlinný olej, 3 lyžice;

Vajce, 1ks

- Advertisement -

Na prípravu náplne potrebujete :

Zelenú cibuľku;

Natvrdo uvarené vajcia;

Strúhaný syr.

- Advertisement -

Postup:

Múku preosejeme a časť zmiešame so sódou, soľou, cukrom, vajcom, kyslou smotanou, rastlinným olejom.

Hmotu dobre premiešaame a pridáme kefír pri izbovej teplote. Vymiesime cesto.

Tip : múku pridvajte po častiach, cesto by malo byť mäkké a nelepivé, takže môžete použiť menej múky ako ja.

Cesto dáme do vrecka a dáme na 30 minút do chladničky.

Cesto rozdelíme na porcie na guľôčky, vyvaľkáme valčekom a opečieme na rastlinnom oleji.

Ak robíte  placky s plnkou, potom cesto vyvaľkajte na tenko, vyložte plnku, zabaľte a vyvaľkajte valčekom.

Vezmite si ľubovoľnú náplň podľa svojich predstáv a kefír je možné nahradiť prírodným jogurtom, alebo kyslou smotanou.

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články