Úžasné nemecké sviatočné zemiaky. NAJLEPŠIA príloha k mäsu za málo peňazí

- Advertisement -

Vynikajúci recept na moje obľúbené zemiaky, skúste!

Potrebujeme:

Zemiaky 1 kg

Ocot vínny 4 lyžice

Olivový olej 100 ml

- Advertisement -

Horčica celozrnná 2 lyžice

Zelená cibuľka

Soľ

Korenie

Postup:

Olúpte a nakrájajte zemiaky na mesiačiky.

- Advertisement -

Podlejeme vodou a povaríme asi 15 minút, kým nezmäknú.

Pripravíme si marinádu na zemiaky.

Zmiešajte v miske horčicu, nasekané bylinky, soľ, vínny ocot a olivový olej.

Zemiaky scedíme, pridáme uvarenú horčicovú omáčku a miešame.

- Advertisement -

Podávame ako prílohu, prípadne pridáme nakrájanú opečenú slaninku či šunku a máme výborné jedlo.

Zemiaky majú vynikajúcu chuť, nie sú ťažké ako vyprážané zemiaky, alebo zemiaky s majonézou.

U nás sa podávajú k nedeľnému obedu, alebo kedykoľvek počas týždňa ako chutnú večeru.

Prajeme vám dobrú chuť! ?

 

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články