Potrebujete
- 1 kg kuracích pŕs
- 2 PL sójovej omáčky
- 2 PL citrónovej šťavy
- 2 PL rastlinného oleja
- Soľ, korenie
Na marinádu
- 2 PL majonézy
- 100 g smotany
- 3 strúčiky cesnaku
- Soľ, korenie, provensálske bylinky
Na plnku
- 200 g syra
- 2 paradajky
Postup
Prsia nakrájajte na dlhé plátky a z oboch strán naklepte.
Zmiešajte si rastlinný olej so soľou, korením, citrónovou šťavou a sójovou omáčkou.
Túto marinádu naneste na mäso a nechajte pôsobiť 40 – 60 minút.
Na omáčku zmiešajte majonézu a kyslú smotanu. Následne pridajte ďalšie korenie, bylinky a prelisovaný cesnak.
Paradajky nakrájajte na plátky, syr nastrúhajte na strúhadle.
Na marinované mäso naukladajte plátky paradajok a strúhaný syr. Zrolujte ho a zafixujte špáradlom.
Zapekaciu misu vymastíme rastlinným olejom a naukladajte do nej mäsové rolky.
Rúru predhrejte na 220 stupňov a pečte 10 minút, potom teplotu znížte na 200 stupňov a pečte asi 20 minút. 5 minút pred koncom pridajte na vrch nastrúhaný syr.
Tip: ako náplň môžete použiť vyprážané šampiňóny, kuraciu pečeň s mrkvou a varené vajce, prípadne zeleninovú plnku. Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj:youtube.com