Úžasné plnené kuracie prsia! Pridám do nich túto zmes a dáme piecť do rúry, lahoda

- Advertisement -

Potrebujete

  • 1 kg kuracích pŕs
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • 2 PL rastlinného oleja
  • Soľ, korenie

Na marinádu

  • 2 PL majonézy
  • 100 g smotany
  • 3 strúčiky cesnaku
  • Soľ, korenie, provensálske bylinky

Na plnku

  • 200 g syra
  • 2 paradajky

Postup

- Advertisement -

Prsia nakrájajte na dlhé plátky a z oboch strán naklepte.

Zmiešajte si rastlinný olej so soľou, korením, citrónovou šťavou a sójovou omáčkou.

Túto marinádu naneste na mäso a nechajte pôsobiť 40 – 60 minút.

Na omáčku zmiešajte majonézu a kyslú smotanu. Následne pridajte ďalšie korenie, bylinky a prelisovaný cesnak.

- Advertisement -

Paradajky nakrájajte na plátky, syr nastrúhajte na strúhadle.

Na marinované mäso naukladajte plátky paradajok a strúhaný syr. Zrolujte ho a zafixujte špáradlom.

 

Zapekaciu misu vymastíme rastlinným olejom a naukladajte do nej mäsové rolky.

Rúru predhrejte na 220 stupňov a pečte 10 minút, potom teplotu znížte na 200 stupňov a pečte asi 20 minút. 5 minút pred koncom pridajte na vrch nastrúhaný syr.

- Advertisement -

 

Tip: ako náplň môžete použiť vyprážané šampiňóny, kuraciu pečeň s mrkvou a varené vajce, prípadne zeleninovú plnku. Prajeme vám dobrú chuť!

Zdroj:youtube.com

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články