ÚŽASNÝ Kokosovo-makový dezert. MOJA BABKA mi ukázala FAMÓZNY RECEPT

- Advertisement -

Cesto:

6 vajec
1 hrnček cukru (hrnček – 250 ml)
1 hrnček suchého maku
3 hrnčeky kokosu

na cesto: pol hrnčeka osladenej vody s citrónom s trochou alkoholu

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom na nadýchanú penu. Prisypeme kokos s makom, vymiešame a vylejeme do tortovej formy s priemerom 26 cm, ktorú si predtým vymastíme a vysypeme strúhankou. Pečieme na 180 stupňoch okolo 35-40 minút.

Po vytiahnutí z rúry cesto necháme vychladnúť a prekrojíme na 2 pláty, ktoré polejeme pripravenou osladenou vodou s citrónom a alkoholom.

- Advertisement -

Krém:
400 ml mlieka
1 vanilkový puding
3-4 lyžice cukru
1 šľahačka
2 lyžičky želatíny v prášku

Puding si uvaríme v 400 ml mlieka s cukrom a necháme ho vychladnúť. Želatínu namočíme v 5 lyžiciach studenej vody, necháme napučať a rozmiešame. Vyšľaháme šľahačku, ktorú zapracujeme do pudingu spolu so želatínou.

Na dolný plát natrieme časť krému, prikryjeme druhým plátom a rozotrieme zvyšok krému. Na vrch poukladáme okrúhle piškóty namočené v alkohole.

Kakaová poleva:
4 lyžice cukru
5 lyžíc mlieka
2 lyžice kakaa
1/4 kocky masla
1 lyžička želatíny
3 lyžice vody

- Advertisement -

Želatínu namočíme v 3 lyžiciach studenej vody,necháme napučať a na malom ohni  rozmiešame (nevaríme).
Zvyšné suroviny premiešame v hrnic na ohni, následne hrniec odstavíme a prilejeme želatínu, ktorá urobí efekt naozaj lesklej polevy.

Koláč polejeme kakaovou polevou a ozdobíme hrozienkami.

Zdroj: .

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články