Cesto:
6 vajec
1 hrnček cukru (hrnček – 250 ml)
1 hrnček suchého maku
3 hrnčeky kokosu
na cesto: pol hrnčeka osladenej vody s citrónom s trochou alkoholu
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom na nadýchanú penu. Prisypeme kokos s makom, vymiešame a vylejeme do tortovej formy s priemerom 26 cm, ktorú si predtým vymastíme a vysypeme strúhankou. Pečieme na 180 stupňoch okolo 35-40 minút.
Po vytiahnutí z rúry cesto necháme vychladnúť a prekrojíme na 2 pláty, ktoré polejeme pripravenou osladenou vodou s citrónom a alkoholom.
Krém:
400 ml mlieka
1 vanilkový puding
3-4 lyžice cukru
1 šľahačka
2 lyžičky želatíny v prášku
Puding si uvaríme v 400 ml mlieka s cukrom a necháme ho vychladnúť. Želatínu namočíme v 5 lyžiciach studenej vody, necháme napučať a rozmiešame. Vyšľaháme šľahačku, ktorú zapracujeme do pudingu spolu so želatínou.
Na dolný plát natrieme časť krému, prikryjeme druhým plátom a rozotrieme zvyšok krému. Na vrch poukladáme okrúhle piškóty namočené v alkohole.
Kakaová poleva:
4 lyžice cukru
5 lyžíc mlieka
2 lyžice kakaa
1/4 kocky masla
1 lyžička želatíny
3 lyžice vody
Želatínu namočíme v 3 lyžiciach studenej vody,necháme napučať a na malom ohni rozmiešame (nevaríme).
Zvyšné suroviny premiešame v hrnic na ohni, následne hrniec odstavíme a prilejeme želatínu, ktorá urobí efekt naozaj lesklej polevy.
Koláč polejeme kakaovou polevou a ozdobíme hrozienkami.
Zdroj: .