Pripravte si skvelý recept na chrumkavé, voňavé uhorky, ktoré sa stanú dobrou súčasťou vašich šalátov a rôznych iných pokrmov.
Na prípravu potrebujete:
- 2 kg uhoriek
- 3 ks višňových listov
- 3 ks bobkového listu
- 6 ks ríbezlí
- Kôpor
- 6 strúčikov cesnaku
- Nové korenie, čierne korenie celé
- 1,5 čl horčičných semienok
- 1 pl soli
- 250 ml octu
- 90 g cukru
- 1,250 l vody
Postup
Uhorky umyte a zbavte ich „stoniek“. Ak sú uhorky kupované z obchodu je lepšie ich namočiť do vody s trochou jablčného octu približne na 2 hodiny.
Všetky koreniny, bylinky, kôpor a uhorky vložte do sterilných nádob.
Naplňte ich vriacou vodou, zakryte viečkami a nechajte 20 minút zohriať.
Nalejte vodu do hrnca, premiešajte ju so soľou a cukrom, priveďte do varu a prilejte octom.
Tip: ocot v horúcej vode spôsobí prudkú reakciu a objaví sa pena.
Viečka dotiahnte, nádoby prevráťte dnom naho a zabaľte do utierok, kým nevychladnú.
Hotové nakladané uhorky môžete uložiť do pivnice alebo špajzy.
Ďakujeme, že zdieľate tento článok s vašimi priateľmi na Facebooku. Vďaka vám radi robíme články každý deň.
Pre nové články dajte LIKE na našu Facebookovu stránku