Pripravte si lahodné plnené slimáky, na ktoré potrebujete:
Ingrediencie:
- 7 g sušeného droždia
- 250 ml práškového cukru
- 380 g pšeničnej múky
- 10 g soli
- 1 vajce
- 80 g masla
- 60 g parmezánu
- 20 g zelenej cibuľky
- 3 strúčiky cesnaku
- 150 g šunky
- 150 g tvrdého syra
Postup:
Do misky s mliekom vysypeme droždie a zamiešame cukor. Misku prikryjeme a necháme droždie napučať.
Následne ho vylejeme do osobitnej misky s múkou. Pridáme vajcia, soľ a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme hodinu na teplom mieste podkysnúť. Cesto si vyvaľkáme na pracovnej doske.
Do roztopeného masla pridáme cibuľku, parmezán a pretlačený cesnak. Zmesou potrieme cesto, rozložíme naň plátky šunky a syra. Cesto zrolujeme a odkrojujeme z neho asi centimetrové kúsky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Slimáky necháme ešte 15 minút podkysnúť a na záver ich potrieme rozšľahým vajíčkom. Pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov okolo 40 minút. Slimáky necháme vychladnúť a môžeme podávať.
Dobrú chuť!
Zdroj: tesciowagotuje.pl