Ingrediencie
Trubičky
35 dekagramov hladká muka
15 dekagramov práškový cukor
18 dekagramov maslo/palmarín
7 dekagramov mleté orechy
1 kus vajce
1 kus žĺtko
1 polievková lyžica kakao
Plnka 1
2,5 dl smotana na šľahanie
7 dekagramov cokolada
Plnka 2
25 dekagramov maslo/helia
6 PL kryštálový cukor
1 puding vanilkový, 1 PL hladkej múky a 0,5 l mlieka
Dokončenie
čokoláda na namáčanie
Postup:
Cesto:
Zo všetkých surovín spracujeme cesto, vyvaľkáme na hrúbku 2-3 mm, ostrôžkou pokrájame na obdĺžniky 4 x 6 cm a natáčame na suché kovové /plechové/ trubičky, na spoji pritlačíme , pečieme na papieri pri teplote 160 stupňov /plynová rúra/ asi 10 minút.Ešte teplé sťahujeme dole.
Plnka 1:
Smotanu a čokoládu privedieme do varu, necháme vychladiť a vyšľaháme – parížska šľahačka.
Plnka 2:
Vymiešame maslo,
Z mlieka, cukru , múky a pudingu uvaríme puding, necháme vychladnúť a zmiešame s maslom.
Vychladnuté trubičky namáčame do čokoládovej polevy, necháme ju stuhnúť a potom plníme parížskou šľahačkou alebo maslovou plnkou.
Ja som ich ešte neplnila,to budem až tesne pred sviatkami, tak dávam várku z minulého roka. /posledný obrázok/
zdroj: Milka Raganova