Vláčny a mäkučký perník od mojej mamky. Je taký dobrý, že z tanierov mizne rýchlosťou blesku!

- Advertisement -

Na tento perník budete ešte veľmi dlho spomínať. Je naozaj úžasný a chutný

Cesto:

2 hrnčeky múky

1 lyžica kakaa

0,5 hrnčeka medu

- Advertisement -

5 vajec

0,5 kocky masla

5 lyžíc cukru

1 lyžička škorice

200 ml hustého jogurtu

- Advertisement -

1 lyžica prášku do perníka

1 kopcovitá lyžička sódy bikarbóny

0,5 hrnčeka slivkového lekváru

Masa zo slivkového lekváru:

500 g slivkového lekváru

- Advertisement -

1 želatína

Slivkový lekvár privedieme do varu, stiahneme z ohňa, prisypeme želatínu, dôkladne premiešame a necháme vychladnúť.

Čokoládová poleva:

150 g čokolády na varenie

6 lyžíc mlieka

Čokoládu s mliekom rozpustíme vo vodnom kúpeli.

Príprava cesta:

Maslo, med, kakao a cukor rozpustíme v hrnci, prisypeme škoricu, prášok do perníka, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.

Potom prisypeme preosiatu múku so sódou bikarbónou, pridáme vajcia, slivkový lekvár a jogurt. Všetko dôkladne premiešame a vylejeme na vymazaný a strúhankou vysypaný plech s rozmermi 35 cm x 11 cm. Pečieme v predhriatej rúre na 180 ° C okolo 50 minút. Po upečení a vychladnutí cesto prekrojíme na 3 pláty.

Jeden plát potrieme masou zo slivkového lekváru, prikryjeme druhým plátom a opäť potrieme pripravenou masou (môžeme na tento 2. plát pridať aj marcipánovú vrstvu) a položíme posledný plát cesta. Koláčik oblejeme čokoládovou polevou a ak chceme, posypeme kokosom.

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články