Voňavé, mäkké a chutné dusené mäso je súčasťou mnohých chutných jedál. Ak si ho navyše naložíte do skiel, ušetríte nielen čas, ale aj energiu. Najlepšie bude, ak si vyberiete bravčový bôčik, na ktorom je bravčová masť a veľa mäsa.
Potrebujete
- 1,3 kg bravčového bôčiku
- 3 strúčiky cesnaku
- bobkový list, korenie
Pri prípravu nálevu potrebujete:
- 130 – 150 g soli na 1 liter vody
Postup
Pripravte mäso, umyte ho a osušte.
Nakrájajte ho na menšie kúsky.
Vezmite si čisté nádoby, naplňte ich mäsom a poprekladajte ich bobkovým listom, strúčikmi cesnaku a korením.
Na nálev si rozpustite soľ vo vode, priveďte ju do varu a varte niekoľko minút, kým sa soľ nerozpustí.
Rozlejte ju do nádob až po hrdlo a zakryte viečkami.
Vložte utierky do hrnca, pridajte nádoby a zalejte ich po hrdlo teplou vodou.
Po zovretí sterilizujte 3 hodiny.
Zatočte viečka, sklá pretočte a nechajte ich úplne vychladnúť.
Skladujte v chladničke, alebo v pivnici chladnom suteréne bude obrobok tiež dlho stáť.
Zdroj: .