Vložte mäso do pohára a naplňte ju nálevom: za 2 hodiny mali hotový bcik, ktorý nahradil klobásu

- Advertisement -

Voňavé, mäkké a chutné dusené mäso je súčasťou mnohých chutných jedál. Ak si ho navyše naložíte do skiel, ušetríte nielen čas, ale aj energiu. Najlepšie bude, ak si vyberiete bravčový bôčik, na ktorom je bravčová masť a veľa mäsa.

Potrebujete

  • 1,3 kg bravčového bôčiku
  • 3 strúčiky cesnaku
  • bobkový list, korenie

Pri prípravu nálevu potrebujete:

  • 130 – 150 g soli na 1 liter vody

Postup

- Advertisement -

Pripravte mäso, umyte ho a osušte.

Nakrájajte ho  na menšie kúsky.

Vezmite si čisté nádoby, naplňte ich mäsom a poprekladajte ich bobkovým listom, strúčikmi cesnaku a korením.

Na nálev si rozpustite soľ vo vode, priveďte ju do varu a varte niekoľko minút, kým sa soľ nerozpustí.

Rozlejte ju do nádob až po hrdlo a zakryte viečkami.

- Advertisement -

Vložte utierky do hrnca, pridajte nádoby a zalejte ich po hrdlo teplou vodou.

Po zovretí sterilizujte 3 hodiny.

Zatočte viečka, sklá pretočte a nechajte ich úplne vychladnúť.

Skladujte v chladničke, alebo v pivnici  chladnom suteréne bude obrobok tiež dlho stáť.

- Advertisement -

 

Zdroj: .

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články