Výborná „ZEMIAKOVÁ BAŠTA“ je lahodná minútka, ktorú si zamilovala celá rodina!

- Advertisement -

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 200 gramov zemiakov
  • jedno vajce
  • jedna šálka mlieka
  • soľ
  • 50 gramov klobásy
  • 200 gramov hladkej múky
  • kypriaci prášok (pol lyžičky)
  • olej

Takto budeme v recepte postupovať

Najprv si umyte zemiaky v šupke, vložte ich do veľkého hrnca, prilejte vodu, vsypte štipku soli a varte ich na strednom plameni do mäkka. Uvarené zemiaky nechajte vychladnúť, ošúpte a rozmixujte na pyré spolu s mliekom.

Dochuťte soľou, pridajte vajce, múku, kypriaci prášok a všetko dôkladne prepojte vareškou. Následne si do malej misy nastrúhajte na hrubom strúhadle klobásu, môžete však použiť aj šunku. Nastrúhanú klobásu potom vsypte do cesta a premiešajte.

- Advertisement -

Keď budete mať hotové zemiakové cesto, rozpáľte si v hrnci väčšie množstvo slnečnicového oleja. Zmes zo zemiakov a klobásy natlačíme do cukrárskeho vrecka s veľkým otvorom na konci a do rozpáleného oleja vytlačte malé množstvo cesta.

Tak vytvoríte zemiakovú jednohubku. Použiť však môžete aj dve lyžice k tvoreniu jednotlivých kusov vyprážaných pochúťok. Hotové jednohubky vyberte a dajte odkvapkať na papierovú utierku.

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články