Výborný koláč s kefírom a jablkami, ktorý skvele doplní popoludňajšiu kávu – NESTOJÍ VEĽA EUR

- Advertisement -

Výborný koláč s kefírom a jablkami je tak jemný a vláčny, že sa jednoducho rozplýva v ústach! Uložte si tento recept, aby ste oň neprišli! Či už si popoludňajšiu kávu budete vychutnávať sami alebo prizvete priateľov, sladkú bodku v tomto podobe chutného dezertu ocenia všetci.

Čo budeme potrebovať:

  • 3 vajcia
  • pohár cukru
  • sklenici kefíru
  • 100 ml rafinovaného slunečnicového oleje
  • 1,5 hrnčeka hladkej múky (300 g)
  • 10 g prášku do pečiva
  • 5-6 jabĺk
  • práškový cukor – na ozdobu

Objem použité sklenice je 250 ml.

Ako budeme postupovať:

1. Vajcia a cukor šľahajte mixérom, kým nevznikne nadýchaná, objemná, belavá pena.

2. Pridajte rafinovaný slnečnicový olej. Miešajte.

3. Pridajte kefír. Miešajte.

- Advertisement -

4. Postupne (v dvoch fázach) pridávajte preosiatu múku spolu s práškom do pečiva a zakaždým miešajte dohladka pri nízkych otáčkach mixéra.

5. Jablká olúpte a zbavte jadrovníka. Nakrájajte ich na malé kúsky.

6. Do cesta pridajte jablká.

7. Cesto preneste na obdĺžnikový plech (20 x 30 cm), ktorého dno vymažte maslom alebo vyložte papierom na pečenie. Rovnomerne rozotrite.

- Advertisement -

8. Koláč pečte 40-50 minút v rúre predhriatej na 170 °C.

9. Nechajte ich vychladnúť, potom ich tenkým nožom oddeľte od stien formy a vyberte ich z formy. V prípade potreby odstráňte papier na pečenie z povrchu.

10. Koláč posypeme práškovým cukrom. Nakrájajte na kúsky.

- Advertisement -

Prajeme vám dobrú chuť.

zdroj

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články