Výborný koláč s kefírom a jablkami je tak jemný a vláčny, že sa jednoducho rozplýva v ústach! Uložte si tento recept, aby ste oň neprišli! Či už si popoludňajšiu kávu budete vychutnávať sami alebo prizvete priateľov, sladkú bodku v tomto podobe chutného dezertu ocenia všetci.
Čo budeme potrebovať:
- 3 vajcia
- pohár cukru
- sklenici kefíru
- 100 ml rafinovaného slunečnicového oleje
- 1,5 hrnčeka hladkej múky (300 g)
- 10 g prášku do pečiva
- 5-6 jabĺk
- práškový cukor – na ozdobu
Objem použité sklenice je 250 ml.
Ako budeme postupovať:
1. Vajcia a cukor šľahajte mixérom, kým nevznikne nadýchaná, objemná, belavá pena.
2. Pridajte rafinovaný slnečnicový olej. Miešajte.
3. Pridajte kefír. Miešajte.
4. Postupne (v dvoch fázach) pridávajte preosiatu múku spolu s práškom do pečiva a zakaždým miešajte dohladka pri nízkych otáčkach mixéra.
5. Jablká olúpte a zbavte jadrovníka. Nakrájajte ich na malé kúsky.
6. Do cesta pridajte jablká.
7. Cesto preneste na obdĺžnikový plech (20 x 30 cm), ktorého dno vymažte maslom alebo vyložte papierom na pečenie. Rovnomerne rozotrite.
8. Koláč pečte 40-50 minút v rúre predhriatej na 170 °C.
9. Nechajte ich vychladnúť, potom ich tenkým nožom oddeľte od stien formy a vyberte ich z formy. V prípade potreby odstráňte papier na pečenie z povrchu.
10. Koláč posypeme práškovým cukrom. Nakrájajte na kúsky.
Prajeme vám dobrú chuť.