Tento recept na vynikajúcI krémeš bez pečenia je tým pravým. Na nič nečakajte a vrhnite sa do príprav, než bude neskoro, zvládne to každý začínajúci kuchár aj kuchárka!
Či už si víkendovú kávu budete vychutnávať sami alebo prizvete priateľov, sladkú bodku v podobe tohto chutného dezertu ocenia všetci. Poďme sa spoločne pozrieť, čo všetko budeme potrebovať a ako postupovať pri jeho príprave.
Čo budeme potrebovať na tento krémeš:
- dlhé piškóty – 150 g
- práškový cukor – 30 g
- kakao – 30 g
- mlieko – 300 ml
Na krém:
- žĺtky – 5 kusy
- cukor kr. – 200 g
- kukuřičný škrob – 50 g
- mlieko – 500 ml
- mäkké maslo – 250 g
Ďalej:
- smotana na šľahanie – 400 g
- strúhaná čokoláda – 50 g
Rozmer formy 20×30 cm
Ako budeme postupovať:
1) V miske si zmiešame mlieko, cukor, kakao a všetko dobre rozmiešame.
2) Následne v zmesi namočíme piškóty a uložíme ich na dno formy.
3) Pustíme sa do prípravy krému tak, že v mlieku rozmiešame škrob, cukor a žĺtky. Preložíme nad plameň a za stáleho miešania uvaríme hustý puding.
4) Puding zložíme s plameňa a prikryjeme ho potravinárskou fóliou. Necháme ho vychladnúť.
5) Prešľaháme, pridáme maslo a vyšľaháme spolu do jednotného krému.
6) Vzniknutý krém navrstvíme na piškóty a uhladíme po celej ploche. Nakoniec dáme vychladiť do chladničky.
7) Nakoniec ho potrieme vyšľahanou smotanou a posypeme strúhanou čokoládou.
Prajeme Vám dobrú chuť!