Toto je perfektný snack pre návštevu či rodinu. Ich príprava je rýchla a jednoduchá. Potrebujeme:
- hlávku pekinskej kapusty
- 4-5 vajec
- 60 g múky
- štipka soli a čierneho korenia
- olej na vyprážanie
Na plnku:
- 2 paradajky
- 150 g tvrdého syra
- 100 g šunky
- lyžica majonézy
- pažítka
- soľ a čierne korenie
Od kapustovej hlávky oddeľujeme jednotlivé listy, potrebujeme 9 kusov. Z každého z nich odrežeme najtvrdšiu časť a vyrovnáme ich tĺčikom. V miske vyšľaháme vajcia, pridáme soľ a čierne korenie a preosiatu múku. Do takto pripraveného cestíčka namáčame kapustné listy, ktoré vyprážame na rozpálenej panvici s olejom.
Na plnku si nasekáme pažítku, nakrájame paradajky a šunku, nastrúhame tvrdý syr. Všetko spolu zmiešame aj s majonézou, okoreníme a osolíme. Do vypražených kapustných listov vložíme plnku a zrolujeme. Aby spolu držali, môžme ich prepichnúť špáradlami.
Ideálne je k tejto pochúťke pripraviť aj dip.
Dobrú chuť!
Zdroj: tesciowagotuje.pl