Vyskúšajte zaliať pečienku vriacou vodou a pridať horčicu, chutí oveľa lepšie!

- Advertisement -

Toto je jeden z najlepších receptov na prípravu chutnej a mäkkej pečienky. Platí to pre kuraciu, bravčovú, aj hovädziu pečeň a stačí ju len pripraviť podľa tohto postupu.

Potrebujeme:

700 g pečienky

3 – 4 cibule

2 strúčiky cesnaku

4 PL kyslej smotany

- Advertisement -

2 PL vody

1 ČL horčice

soľ, korenie podľa chuti

Postup:

Pečienku si nakrájame na menšie kúsky, zalejeme vriacou vodou a necháme stáť 2 – 3 minúty.

- Advertisement -

TIP: Po naliatí vriacej vody bude pečienka ešte jemnejšia, ako keď ju zalejete mliekom, zbaví ju nepríjemné zápachu a bude mäkká.

Cibuľu nakrájame na tenké polkrúžky a orestujeme ju na rastlinnom oleji. Posypeme ju trochou cukru a štipkou soli. Keď je cibuľa sfarbená do zlatista, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a orestujeme.

Po 30 – 60 sekundách pridáme pečeň, podľa chuti osolíme a znížime teplotu. Dusíme 3 minúty a panvicu zakryjeme pokrievkou.

Pripravíme si omáčku z kyslej smotany a horčice, ktorou zalejeme pečienku. Dusíme pod pokrievkou 10 minút.

- Advertisement -

Môžeme podávať so zemiakovou kašou, varenou ryžou alebo s inou obľúbenou prílohou.

Želáme Vám dobrú chuť

Nezabudnite zdieľať tento chutný recept, vaša rodina si určite pochutí.

Pre nové recepty dajte LIKE na našu Facebookovu stránku a budete ich vidieť každý deň

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články