Toto je jeden z najlepších receptov na prípravu chutnej a mäkkej pečienky. Platí to pre kuraciu, bravčovú, aj hovädziu pečeň a stačí ju len pripraviť podľa tohto postupu.
Potrebujeme:
700 g pečienky
3 – 4 cibule
2 strúčiky cesnaku
4 PL kyslej smotany
2 PL vody
1 ČL horčice
soľ, korenie podľa chuti
Postup:
Pečienku si nakrájame na menšie kúsky, zalejeme vriacou vodou a necháme stáť 2 – 3 minúty.
TIP: Po naliatí vriacej vody bude pečienka ešte jemnejšia, ako keď ju zalejete mliekom, zbaví ju nepríjemné zápachu a bude mäkká.
Cibuľu nakrájame na tenké polkrúžky a orestujeme ju na rastlinnom oleji. Posypeme ju trochou cukru a štipkou soli. Keď je cibuľa sfarbená do zlatista, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a orestujeme.
Po 30 – 60 sekundách pridáme pečeň, podľa chuti osolíme a znížime teplotu. Dusíme 3 minúty a panvicu zakryjeme pokrievkou.
Pripravíme si omáčku z kyslej smotany a horčice, ktorou zalejeme pečienku. Dusíme pod pokrievkou 10 minút.
Môžeme podávať so zemiakovou kašou, varenou ryžou alebo s inou obľúbenou prílohou.
Želáme Vám dobrú chuť
Nezabudnite zdieľať tento chutný recept, vaša rodina si určite pochutí.
Pre nové recepty dajte LIKE na našu Facebookovu stránku a budete ich vidieť každý deň