Vždy keď máme DOMA STARÝ CHLIEB, tak si pripravíme hríbovú slanú tortu!

- Advertisement -

Najlepšie na tomto recepte je že môžete pridať všeličo čo doma nájdete. Dokonca aj zo zvyšného pečeného mäsa, nezunuje sa vám lebo chute budú zakaždým iné!

PRÍSADY:

  • Suchý chlieb (žemľa, rožok alebo hocičo čo sa doma nájde na tenké plátky)
  • šunka, klobása, syr
  • syr v črievku
  • majonéza
  • červená paprika
  • hríby
  • veľa-veľa strúhaného syra

PRÍPRAVA:

príprava je veľmi jednoduchá: Suchý chlieb, rožok, žemľa alebo bageta nakrájaná na tenké plátky, dobré sú aj čerstvé ak suché nemáte. Ja to robím niekedy aj z toastového chleba. Syr v črievku rozmiešam s majonézou a s červenou paprikou.

Do tortovej formy vrstvím chlieb, rozmiešaný syr, salámu, šunku alebo klobásu, bohato posypem strúhaným syrom a takto opakujem kým mám suroviny. Vrch potriem rozmiešaným syrom, poukladám hríby a posypem strúhaným syrom. Zakryjem alobalom a pečiem 35 minút na 160°C potom odkryjem a pečiem ešte 10 minút.

- Advertisement -

Dávajte pozor aby vám hríby nezhoreli, nakoniec tortu ozdobím. Je len na vás čo príde a aké chute pridáte.

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články