Zabudnite na všetky jedlá. Famózna krkovička v cesnakovo – horčicovej marináde je u nás víťazom

- Advertisement -

Táto krkovička patrí medzi naše najobľúbenejšie jedlá u nás doma. Stále keď máme na to príležitosť a mäso doma, urobimé si ju. Recept sme našli na napadovy.blog

Suroviny:

1 200 g bravčovej krkovičky

pár lyžíc plnotučnej horčice

3 strúčiky cesnaku

6 ks bobkového listu

- Advertisement -

5 klinčekov

8 ks nového korenia

8 ks celého čierneho korenia

1 PL cukru

soľ podľa chuti

- Advertisement -

1 l vody

Postup:

  1. Marinádu si pripravíme tak, že do hrnca nalejeme vodu, pridáme koreniny a privedieme do varu. Varíme 5 minút a potom necháme vychladnúť.
  2. Mäso namočíme do vychladnutej marinády a necháme v chladničke 24 hodín.
  3. Potom mäso vyberieme a osušíme ho papierovými utierkami.
  4. Cesnak prelisujeme, pridáme horčicu, soľ a dobre premiešame.
  5. Touto zmesou potrieme celý povrch mäsa a necháme marinovať aspoň 2-3 hodiny v chladničke.
  6. Potom mäso vyberieme, zabalíme do alobalu a pečieme 1 hodinu na 190 °C.
  7. Pred dopečením mäso vyberieme, alobal otvoríme a dopečieme 15 minút, aby malo peknú kôrku.
  8. Hotovo. Mäsko môžeme nakrájať a podávame s obľúbenou prílohou.
- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články