Pripravte si vynikajúci zapekaný pokrm z cukiet, mletého mäsa, šampiňónov, syr a sójovej omáčky.
Ingrediencie
- 1 cuketa
- 500 g mletého mäsa
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- 1 strúčik cesnaku
- huby
- 2 pl kyslej smotany
- sójová omáčka, bylinky, soľ, korenie
- syr
Postup
Cuketu ošúpte a nakrájajte na tenké kolieska alebo ju nastrúhajte na plátky.
Osoľte a nechajte odstáť 15 minút.
Cibuľu nakrájajte nadrobno a zmiešajte s mletým mäsom.
Mrkvu a cesnak nastrúhajte na strúhadle a zmiešame s mletým mäsom.
Zapekaciu misu potrite rastlinným olejom.
Na cuketové krúžky naneste mleté mäso a preložte ich na polovicu – všetko naukladajte do zapekacej misy.
Huby nakrájajte na plátky a naukladajte ich na vrch.
Nakoniec pridajte zmes kyslej smotany, sójovej omáčky a vody (100 ml).
Tip: môžete si pripraviť aj paradajkovú plnku. Faktom je, že tam môžete pridať čokoľvek, čo máte radi, keďže cuketa sa dá skombinovať s rôznymi ingredienciami.
Prikryte to alobalom a pečte na 180 stupňoch asi 40 minút, potom alobal odstráňte a pečte do zlatista.
Posypte strúhaným syrom a pečte, kým sa syr nerozpustí.
Pred podávaním môžete „koláč“ ešte posypať nasekanými bylinkami.