Hľadáte tip na rýchly a jednoduchý obed, alebo večeru? Potom pre vás máme tento recept na zapečené kuracie prsia s veľmi chutnou náplňou, ktorá zaručí, že mäso nebude rozhodne vysušené. Príprava pokrmu vás nebude stáť veľa času a výsledkom budete skutočne ohromení.
Potrebné ingrediencie na prípravu zapečených kuracích pŕs
Než sa pustíte do varenia, obstarajte si tieto nevyhnutné suroviny:
- 2 kusy kuracích pŕs
- 1 kus vareného vajcia
- 1 kus dobre zrelej paradajky
- 100 gramov syra (možno použiť eidam, čedar, alebo napríklad ementál)
Tiež sa nezaobídete bez: 2 lyžíc majonézy, soli, korenia na dochutenie a prípadne čerstvých byliniek podľa obľuby (pažítka, petržlen, bazalka, oregano).
Ako postupovať pri príprave pokrmu?
Kuracie prsia opláchnite, rozrežte ich v polovici, aby ste získali štyri plátky mäsa. Jemne ich poklepte z oboch strán, osoľte, okoreňte a pridajte podľa preferencií aj nasekané čerstvé bylinky. Nechajte chute s mäsom asi štvrť hodiny prepojiť. Potom si k ruke vezmite zapekaciu misku, alebo menší plech a vymažte ho slnečnicovým olejom, alebo maslom. Na jeho dno rozprestrite plátky kuracích pŕs.
Následne sa pustite do výroby chutnej náplne, ktorá zabezpečí, že kuracie mäso nebude suché a prepožičia mu jemnú a lahodnú chuť. Cibuľu si ošúpte a nasekajte najemno, vhoďte do stredne veľkej misy. Na rade sú potom paradajky, ktoré si umyte, odstráňte stopku a pokrájajte tiež na menšie kúsky, potom pridajte cibuľu. Poslednými ingredienciami do náplne bude tvrdý nahrubo strúhaný syr, majonéza a korenie na dochutenie, ako je soľ a korenie.
Zmes dôkladne premiešajte vareškou a nanášajte rovnomerne na všetky plátky kuracích pŕs. Povrch jedla môžete ešte zasypať zvyškom strúhaného syra.
Fáza zapekanie a servírovanie
Dajte pokrm zapiecť do rúry na 20 minút pri 180 stupňoch Celzia. Podávajte teplé s varenými, alebo opečenými zemiakmi. Hodí sa však aj čerstvé pečivo. Výborne doplní zapečená kuracie prsia napríklad nakladaná zelenina, alebo šalát z čerstvej zeleniny. Ochutiť porciu možno i štandardnými ochucovadlami, ako je kečup, alebo tatarka. Dobrú chuť!
via: blog.giallozafferano.it