Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept na chutnú zapečenú dobrotu.
Zapečené chlebíky s touto lahodnou zmesou sa Vám úplne dostanú pod kožu a sami uvidíte, že si ich budete pripravovať znova a znova.
Chutia naozaj skvele!
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 8 plátkov menšieho bieleho chleba, alebo širšiu bielu bagetu
- 1 zrelá paradajka
- 1 čerstvú papriku
- 80 až 100 gramov šunky, salámy, klobásy, alebo vareného mäsa
- čerstvé bylinky podľa chuti (ideálne pažítku, petržlen, alebo napríklad jarnú cibuľku)
- 80 až 100 tvrdého syra
- 2 lyžice majonézy
- trochu soli na dochutenie.
Takto budeme v recepte postupovať:
Najprv začnite s prípravou šťavnatej náplne, ktorú budete natierať na chlebové plátky. Vo väčšej mise si zmiešajte najemno nakrájané paradajky, chudú šunku a papriku. Potom pridajte aj strúhaný tvrdý syr, ktorý ste si vybrali. Vhodný je napríklad eidam, alebo ementál. Do zmesi môžete vložiť aj nadrobno nasekané obľúbené bylinky a na záver dochuťte soľou a pokvapkajte majonézou. Všetky ingrediencie dôkladne premiešajte pomocou varešky, alebo lyžice.
Keď budete mať náplň pripravenú, pustite sa do krájanie bieleho chleba, alebo bagety. Vytvorte asi centimeter hrubé plátky a vyskladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Na každý plátok chleba naneste dostatočné množstvo náplne zo šunky, syra a zeleniny. Neskôr dajte pokrm zapiecť do rúry na 8 až 10 minút pri 180 stupňoch Celzia. Podávajte ešte teplé. Avšak tieto chuťovky potešia aj vychladené. Pred koncom zapekania môžete posypať syrom.
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.