Zapečené chlebíčky od mamičky: Najlepšia zmes na zápekanku: Nikdy ich už nebudete robiť inak!

- Advertisement -

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept na chutnú zapečenú dobrotu.

Zapečené chlebíky s touto lahodnou zmesou sa Vám úplne dostanú pod kožu a sami uvidíte, že si ich budete pripravovať znova a znova.

Chutia naozaj skvele!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 8 plátkov menšieho bieleho chleba, alebo širšiu bielu bagetu
  • 1 zrelá paradajka
  • 1 čerstvú papriku
  • 80 až 100 gramov šunky, salámy, klobásy, alebo vareného mäsa
  • čerstvé bylinky podľa chuti (ideálne pažítku, petržlen, alebo napríklad jarnú cibuľku)
  • 80 až 100 tvrdého syra
  • 2 lyžice majonézy
  • trochu soli na dochutenie.

Takto budeme v recepte postupovať:

- Advertisement -

Najprv začnite s prípravou šťavnatej náplne, ktorú budete natierať na chlebové plátky. Vo väčšej mise si zmiešajte najemno nakrájané paradajky, chudú šunku a papriku. Potom pridajte aj strúhaný tvrdý syr, ktorý ste si vybrali. Vhodný je napríklad eidam, alebo ementál. Do zmesi môžete vložiť aj nadrobno nasekané obľúbené bylinky a na záver dochuťte soľou a pokvapkajte majonézou. Všetky ingrediencie dôkladne premiešajte pomocou varešky, alebo lyžice.

Keď budete mať náplň pripravenú, pustite sa do krájanie bieleho chleba, alebo bagety. Vytvorte asi centimeter hrubé plátky a vyskladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Na každý plátok chleba naneste dostatočné množstvo náplne zo šunky, syra a zeleniny. Neskôr dajte pokrm zapiecť do rúry na 8 až 10 minút pri 180 stupňoch Celzia. Podávajte ešte teplé. Avšak tieto chuťovky potešia aj vychladené. Pred koncom zapekania môžete posypať syrom.

Máme hotovo.

- Advertisement -

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

 

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články