Zapečené kuriatko so zemiakmi a omáčkou na jednom plechu – Rýchla a jednoduchá príprava

- Advertisement -

Hľadáte inšpiráciu na rýchly a jednoduchý obed? Vyskúšajte dnešný recept na kuriatko so zemiakmi a omáčkou na jednom plechu. 

Ide o fantastický obed, ktorého príprava netrvá večnosť. Poďme sa spoločne pozrieť, ako si ho pripraviť.

Zdroj: youtube.com/Zu Tisch bei Ksenia

Čo budeme potrebovať:

  • Kurča rozporcované (prípadne môžete použiť ľan stehienka, krídla ..)
  • 700 g očistených zemiakov nakrájaných na kocky
  • 2-3 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 paradajka (môže byť olúpaná ale nie je to podmienkou)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžičku kari korenia
  • 50 ml bieleho vína
  • Soľ a korenie
  • olej

 

- Advertisement -

Ako budeme postupovať:

1) Zemiaky si najskôr umyjeme a nakrájame na kúsky. Ochutíme soľou, korením, paprikou a pridáme aj trochu oleja.

2) Kuriatko si rozporcujeme a ochutíme.

3) V mise si zmiešame paradajku, pretlak, prelisovaný cesnak, karí, víno a zmes rozmixujeme. Pridáme 2-3 lyžice oleja a zalejeme mäso.

- Advertisement -

4) Zemiaky navrstvíme na plech vyložený papierom.

5) Pridáme mäso aj so zvyšnou marinádou.

6) Plech prikryjeme fóliou a pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 190 stupňov na 35-40 minút.

- Advertisement -

7) Potom alobal odstránime a necháme zapiecť dochrumkava. Podľa potreby môžeme podliať vodou alebo vývarom.

Prajeme Vám dobrú chuť!

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články