Vyskúšajte kombináciu šťavnatej cukety, mletého mäsa a smotany, ktorá tomuto pokrmu dodáva lahodnú chuť a nezameniteľnú vôňu. Tak poďme na to, nech môžete čím skôr ochutnať!
Potrebujeme:
5 ks malá cuketa
400 g mletého mäsa
2 cibule
2 lyžice paradajkového pretlaku
7 menších paradajok
100 g strúhaného syra
4 vajcia
150 g kyslej smotany
Soľ, čierne mleté korenie, olivový olej
Postup:
Cibuľu nakrájame nadrobno a osmažíme na panvici. Pridáme mleté mäso, soľ, korenie a paradajkový pretlak, krátko podusíme.
Cukety očistíme, postrúhame a odstránime prebytočnú šťavu.
Paradajky nakrájame na plátky.
V miske zmiešame vajíčka s kyslou smotanou a soľou.
Formu na pečenie vymastíme olivovým olejom.
Na spodok navrstvíme polovicu strúhanej cukety, na ňu navrstvíme mäsovú zmes a tú pokryjeme druhou polovicu strúhanej cukety.
Na vrch uložíme kolieska paradajok. Všetko zalejeme smotanovo-vajíčkovou zmesou a posypeme strúhaným syrom.
Môžeme pridať ľubovoľné zelené bylinky (kôpor, petržlenovú vňať,…).
Pečieme vo vyhriatej rúre približne 30 minút pri teplote 180 stupňov.
Foto postup: