Zapekanú cuketu robím podľa nového spôsobu. Z rúry na tanier a máte hotové

- Advertisement -

Ak máte bohatú úrodu cukety a rozmýšľate, čo s ňou urobiť, máme pre vás zaujímavý recept. Budete na to potrebovať rúru, čo je skvelé riešenie najmä počas teplého leta, pretože nebudete musieť stáť dlhú dobu pri sporáku.

POSTUP KROK ZA KROKOM:

Najskôr si pripravíme plnku. Čerstvú mrkvu nastrúhajte do misky a pridajte k nej nastrúhaný tvrdý syr.

Pridajte nadrobno nasekaný kôpor.

Cesnak prelisujte pomocou lisu.

Pridajte kyslú smotanu a majonézu. V prípade potreby pridajte soľ, no je možné, že už nebude potrebná. Všetko dôkladne premiešajte.

- Advertisement -

Plnka by nemala byť tekutá. Môže sa vám zdať, že je suchá, ale má to tak byť.

Vezmite si plech na pečenie vystlaný papierom alebo použite silikónovú podložku. Naukladajte ma cuketové krúžky, ktorých šírka by nemala byť väčšia ako 5 mm, aby bolo všetko pripravené rýchlo a dobre. Vrch trochu posypte soľou.

Pripravenú plnku naneste na cuketu. Môžete si pomôcť dvomi čajovými lyžičkami.

- Advertisement -

Vložte to do rúry predhriatej na 180 stupňov na 20 minút. Režim pečenia nastavte zhora nadol. 5 minút pred koncom zapnite režim horúceho vzduchu, aby ste získali rovnomernú, krásnu a chutnú kôrku.

Hotové jedlo je možné ozdobiť čerstvými bylinkami. Pokrm je dobrý teplý aj studený. Prajeme vám dobrú chuť!

Ďakujeme, že zdieľate tento článok s vašimi priateľmi na Facebooku. Vďaka vám radi robíme články každý deň.

- Advertisement -

Pre nové zaujímavé články dajte LIKE na našu Facebookovu stránku 

 

Zdroj: .
- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články